Ingen kvinna kommer undan - så låt oss prata om det!

Ingen kvinna kommer undan - så låt oss prata om det!

Klimakteriet - denna naturliga fas i varje kvinnas liv - är tyvärr förenat med tabu och okunskap. Sju av tio kvinnor lider av klimakteriebesvär, men bara en av tio får behandling. Många lider i det tysta av sina besvär och det vill vi ändra på!

LÅT OSS BÖRJA FRÅN BÖRJAN. VAD ÄR ENS KLIMAKTERIET?

Klimakteriet (menopaus) eller övergångsåldern är en naturlig följd av att mängden östrogen i kroppen sjunker och att äggstockarnas funktion minskar. 

Denna fas inträffar vanligtvis i åldern mellan 45-55 år (median 51,5 år). Klimakteriet innebär kvinnans sista menstruationsblödning (12 månader utan menstruation definieras som menopaus), men symtomen associerade med klimakteriet kan börja flera år innan (vilket kallas premenopaus). Klimakteriet ersätts av postmenopausen som varar livet ut.

Upplevelsen av klimakteriebesvär är väldigt individuellt, men kan bestå av värmevallningar, plötsliga svettningar, torra slemhinnor (i vagina, ögonen), depression och humörsvängningar. Det är väldigt viktigt att veta att det finns behandlingar och mediciner som behandlar symtom vid klimakteriet och vi uppmanar att ta kontakt med din doktor om du har besvär. 

Även om många av besvären associerade med klimakteriet kan klinga av, försvinner sällan torrheten i slemhinnorna med tiden. Din doktor kan hjälpa dig att hitta bra och effektiva läkemedel för att få hjälp med detta. 

Från vårt kliniska arbete som gynekolog och läkare brukar vi också rekommendera en oljeregim för sköra och torra slemhinnor, då olja återfuktar effektivt. De oljor vi har utvecklat är baserade på 100% naturliga oljor från växtriket som lätt absorberas av slemhinnor och är speciellt utvecklade för menopausal intimhud. Dessa är inga läkemedel eller en behandling, men de kan vara ett alternativ och komplement för att lindra besvär.

XO,
Dr. Hedieh and Dr. Gunvor

 • Meno Care Oil wash  

  Meno Care Oil wash

  En vårdande och intensivt återfuktande oljetvätt. Speciellt framtagen för torra och sköra slemhinnor som kan uppstå i klimakteriet

  Köp nu
 • Meno Care hydrating balm  

  Meno Care hydrating balm

  En intensivt vårdande balm som hjälper till att återfukta på djupet. Berikad med och fuktbevarande ingredienser som motverkar torrhet.

  Köp nu